Bylinková feta se nektarinkovým salátem a mákovým dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 200 g Sýr Feta
  • 3 ks Nektarinka
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citron
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Kopr
  • 2 polévková lžíce Koriandr
  • 1 polévková lžíce Ocet
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Mák mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 509 mg
  • Vláknina 8450.2 mg
  • Vitamín A 8450.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme dresink: smícháme citronovou šťávu, ocet, cukr a olej a můžeme osolit opepřit. Mícháme až se cukr rozpustí. Nakonec přidáme mák.

  • 2

    Nektarinku rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na kousky velikosti sousta.

  • 3

    Okurku rozpůlíme podélně, semínka vyřízneme lžící a vyhodíme. Okurku pak nakrájíme na kostky.

  • 4

    Cibuli a bylinky nakrájíme na jemno.

  • 5

    Fazolky krátce povaříme, poté okamžitě zchladíme ve studené vodě. Smícháme je s nektarinkami, okurkou, cibulí a bylinkami.

  • 6

    Zeleninu rozdělíme na talíře, nadrobíme na ni fetu a polijeme dresinkem.

Komentáře k receptu