Vepřové rolky s ovocnou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Meruňky sušené
  • 100 g Slanina vepřová
  • 800 g Vepřová kýta
  • 100 g Švestky sušené
  • 60 g Oříšky piniové
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Celer řapíkatý
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 3 polévková lžíce Chutney mangové
  • 3 polévková lžíce Brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 652 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 100.7 mg
  • Draslík 954.2 mg
  • Vláknina 7173.3 mg
  • Vitamín A 7173.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý zázvor oloupeme, nastrouháme, listy šalvěje nasekáme, slaninu nakrájíme na plátky, řapíkaté celery na kusy, cibuli na kolečka.

  • 2

    Do mixeru vložíme sušené meruňky, sušené švestky, jádra piniových oříšků, nastrouhaný zázvor, šalvěj, slaninu, chutney, brandy a pepř. Mixujeme, dokud směs není na jemno nasekaná.

  • 3

    Z vepřové kýty nařežeme plátky, silné přibližně 5 mm, naneseme na ně náplň, pevně svineme a převážeme kuchyňskou nití.

  • 4

    Do velkého hrnce nalijeme osolený vývar, přidáme celer, cibuli a přivedeme k varu. Do vroucího vývaru vložíme rolky, stáhneme oheň, hrnec zakryjeme poklicí a na středním ohni vaříme 20 minut.Když jsou rolky hotové, vyjmeme je z hrnce a rozložíme na talíř, aby vychladly. Potom je zakryjeme, dáme na 2 - 3 hodiny vychladit do ledničky.

  • 5

    Před podáváním rolky nakrájíme na plátky přibližně 1,5 cm silné.

Komentáře k receptu