Černý zajíc

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 100 g Švestky sušené
  • 300 ml Víno červené
  • 2 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé
  • 2 ks Jalovec
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 kg Zaječí maso
  • 3 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Perník
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 226.1 mg
  • Draslík 1663.6 mg
  • Vláknina 13708.2 mg
  • Vitamín A 13708.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0.2 mg
  • Vitamín C 56.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyškvaříme na oleji slaninu, přidáme trochu másla a zajíce rozděleného a odblaněného na porce. Opečeme prudce ze všech stran, poté maso vyndáme a na výpeku osmahneme nakrájenou mrkev, celer, petržel, cibuli a rybízovou marmeládu. Podlijeme červeným vínem, přidáme maso, dolijeme vodou, přidáme celý pepř, nové koření, tymián, bobkové listy, jalovec a dusíme doměkka. Maso musí být ponořené pod vodou. Maso vyndáme, odstraníme všechno koření, omáčku zahustíme perníkem a přidáme sušené švestky, 20 minut vaříme, vrátíme do omáčky maso a prohřejeme.

  • 2

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu