Dušená hovězí plec na sušených švestkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 550 g Hovězí plec
  • 150 g Švestky
  • 600 g Rýže dušená
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 692 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 643 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 123.9 mg
  • Draslík 951.9 mg
  • Vláknina 12974.2 mg
  • Vitamín A 12974.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky a mrkev s petrželí na plátky. Maso na polovině sádla na pánvi prudce opečeme. Stejně tak prudce osmahneme na druhé polovině sádla ve větším kastrole cibuli a zeleninu.

  • 2

    K zelenině přidáme rajský protlak, opečené maso i s výpekem, vše zalijeme horkým hovězím vývarem, osolíme, opepříme a přikryté dusíme asi hodinu. Mezitím vypeckujeme sušené švestky, podélně je překrájíme, přidáme k masu a společně dusíme, dokud není maso měkké.

  • 3

    Podáváme s dušenou rýží, maso před podáváním posypeme sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu