Jemná švestková čokoláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kakao
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Skořicový cukr
  • 1 dl Rum
  • 1 kg Švestky
  • 0.5 kg Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1226 kcal
  • Sacharidy 294 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 130 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozmixujeme, nebo je umeleme v mlýnku na maso.

  • 2

    Vzniklou kaši přelijeme do hrnce a přisypeme krupicový cukr. Švestky rozváříme 20-30 minut. Směs necháme částečně vychladnout a propasírujeme. Potom přidáme kakao, vanilkový a skořicový cukr a uložíme na 24 hodin do lednice.

  • 3

    Druhý den opět asi 20 minut povaříme. Nakonec přidáme rum, směs promícháme a plníme do čistých sklenic. Sklenice uzavřeme víčkem a asi na 5 minut otočíme dnem vzhůru.

Komentáře k receptu