Švestkové koblížky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 kostka Cukr kostkový
  • 260 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Cukr krupice
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 21 g Droždí
  • 60 g Cukr krupice
  • 150 g Tuk ztužený
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 1.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 20 ks Švestky
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 691 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 53.1 mg
  • Draslík 210.5 mg
  • Vláknina 5054.2 mg
  • Vitamín A 5054.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 266.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosijeme mouku (trochu odložíme na posypání válu), do důlku vlijeme droždí utřené s krupicovým cukrem a zředěné 3 lžícemi vlažného mléka. Droždí necháme vzejít, přidáme vejce rozšlehané ve zbylém vlažném mléce, přimícháme rozpuštěné máslo, ustrouhanou citronovou kůru a sůl. Vypracujeme hladké, lesklé těsto, které pod utěrkou necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

  • 2

    V mezičase omyjeme švestky, necháme okapat a vypeckujeme. Místo pecky do každé švestky vložíme kostku cukru.

  • 3

    Vykynuté těsto na pomoučeném vále alespoň 5 minut zpracováváme, poté přikryjeme utěrkou a necháme dalších 10 minut kynout. Poté těsto rozválíme na tenkou placku, z které vykrájíme 20 čtverců. Do každého čtverce zabalíme 1 ks švestky.

  • 4

    V hlubokém rendlíku rozpustíme tuk na smažení, do horkého vkládáme kobližky a smažíme, až jsou zlaté. Poté je necháme na ubrousku okapat, posypeme cukrem smíchaným se skořicí a podáváme ještě teplé.

Komentáře k receptu