Ovesné řezy s mandlovo-švestkovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 80 g Švestky sušené
  • 170 g Ovesné vločky
  • 30 g Čokoláda 70% kakao
  • 80 g Kokosová moučka
  • 65 g Máslo mandlové
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 kávová lžička Olej kokosový
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Med akátový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 178 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 130 mg
  • Vláknina 10210.3 mg
  • Vitamín A 10210.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší koláčovou podlouhlou formu (širokou 12-14cm) si vyložíme pečícím papírem.

  • 2

    Do mísy nasypeme rozmixované ovesné vločky, přidáme k ní kokosovou mouku, vyškrabaná zrníčka z jednoho vanilkového lusku, špetku soli a mírně vlahý tekutý med a olej. Těsto dobře promícháme, mělo by být dostatečně hladké a husté, nalejeme do připravené formy a vložíme ji do středu předehřáté trouby. Těsto pečeme přibližně 15 minut dozlatova.

  • 3

    Mezitím si připravíme mandlový krém: sušené nesířené švestky (bez pecek) pokrájíme nebo rozmixujeme na velmi malé kousky. Dáme je do mísy, přidáme k nim mandlové máslo, vanilkový extrakt a vyšleháme jemný nadýchaný krém.

  • 4

    Upečený korpus necháme vychladnout, poté povrch potřeme mandlovýmkrémem, polejeme polevou a odložíme ztuhnout do mrazničky asi na 30 minut.

  • 5

    Z mrazničky ho dáme do chladničky minimálně na 8 hodin.

  • 6

    Druhý den nakrájíme řezy a servírujeme.

Komentáře k receptu