Tvarohové knedlíky se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Pšeničná krupice
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citronová kůra
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 3 l Voda pitná
  • 1 kg Švestky
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 82.3 mg
  • Draslík 416.6 mg
  • Vláknina 9552 mg
  • Vitamín A 9552 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo smícháme s měkkým tvarohem, krupicí, hladkou moukou, solí a vejcem. Těsto necháme odležet v ledničce asi 2 hodiny.

  • 2

    Z těsta nakrájíme čtverečky, do kterých balíme čerstvé švestky (místo pecky můžeme vložit kousek marcipánu - není to však nutné.)

  • 3

    Knedlíky vaříme ve vodě s vanilkovým cukrem, kouskem citronové kůry a s rumem podle velikosti 8-10 minut.

  • 4

    Po uvaření knedlíky vyjmeme z vody a podáváme teplé.

Komentáře k receptu