Zmrzlina třešňová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 101 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 129.9 mg
 - Vláknina 1886.7 mg
 - Vitamín A 1886.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1401.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Třešně omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Vsypeme je do misky, zakápneme třešňovicí a zalijeme citronovou šťávou. Necháme 10 až 15 minut uležet.
 - 
                                2
Obsah misky překlopíme do mixéru, přilijeme sirup a důkladně rozmixujeme.
 - 
                                3
Vzniklým krémem naplníme zmrzlinové formičky a dáme zamrazit.
 - 
                                4
Zmrzlinu používáme jako základ zmrzlinových pohárů s alkoholem.