Kompot třešňový s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 90 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 115.5 mg
 - Vláknina 1100 mg
 - Vitamín A 1100 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 838.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Třešně zbavíme stopek, omyjeme, nařízneme po délce a vypeckujeme. Třešně vložíme do hrnce, zalijeme vodou, červeným vínem Bordeaux, přilijeme trochu likéru, přisypeme cukr, kompot povaříme asi 10 minut. Šťáva by měla být temně rudá.
 - 
                                2
Vychladlý kompot nalijeme do kompotových pohárků a podáváme vychlazený.