Clafouti třešňové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Třešně
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 6 dl Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 177.6 mg
  • Draslík 173.6 mg
  • Vláknina 3145.8 mg
  • Vitamín A 3145.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1398 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 624.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do větší mísy dáme mouku, uděláme do ní důlek a dáme do něj vejce, cukr a sůl. Zamícháme, přidáme mléko a šleháme tak dlouho, dokud nebude těsto hladké.

  • 2

    Vymažeme máslem zapékací mísu a nalijeme do ní polovinu připraveného těsta. Na těsto poklademe třešně a na ně nalijeme zbytek těsta. Těsto pokropíme brandy.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě 40 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.

  • 4

    Podáváme posypané moučkovým cukrem a teplé.

Komentáře k receptu