Třešňový likér
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 263.4 mg
 - Vláknina 3960 mg
 - Vitamín A 3960 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3019.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Třešně srdcovky (asi 1.8 kg), nejlépe s měkkou a tmavě zbarvenou dužinou, hned po sklizní omyjeme, odstopkujeme, rozmačkáme a odlisujeme šťávu. Aby jsme získali co nejvíce šťávy, ke směsi přidáme pektolytický enzym (2 ml/litr), promícháme a po 30 minutách odlisujeme. Potom šťávu stočíme. Šťáva musí být naprosto čistá, zbavena všech pevných součástí. K docílení takto upravené šťávy ji přecedíme přes jemný nylonový sáček nebo jemné síto.
 - 
                                2
Ve větším nerezovém hrnci zahřejeme 1 litr čisté třešňové šťávy na 100°C a pomalu vaříme, až jí bude 800 ml. Přidáme kyselinu citronovou a podle chuti 100-300 g cukru.
 - 
                                3
Po ochlazení na 40°C smícháme 700 ml šťávy s 300 ml vysokoprocentní třešňovice (destilátu min. 80% objem. jednotek. Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 18%.