Kouzelný rudý dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 108 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 10 mg
 - Draslík 341.8 mg
 - Vláknina 14700 mg
 - Vitamín A 14700 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2120.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maliny, vypeckované třešně a ostružiny omyjeme, z malin odstraníme stopky. Smícháme v hrnečku solamyl a 4 lžíce vody. Zbylou tekutinu a cukr přivedeme k varu. Přidáme rozmíchaný solamyl a odstavíme hrnec ze sporáku. Přidáme ovoce a promícháme.
 - 
                                2
Směs vlijeme do dezertové mísy a přes noc necháme uležet. Na plochý talíř vyklopíme kouzelný rudý dezert.
 - 
                                3
Smícháme vanilkový pudinkový prášek, mléko a cukr a vše uvaříme za stálého míchání, dokud nezhoustne. Necháme vystydnout a mícháme, aby se nevytvořil škraloup.
 - 
                                4
Připravený rudý dezert přelijeme hotovou vanilkovou polevou a ihned podáváme.