Jemný chlebíček s mandlemi a třešněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 175 g Máslo čerstvé
  • 175 g Cukr třtinový
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Mandle mleté
  • 75 g Třešně kandované
  • 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 158.1 mg
  • Draslík 258.2 mg
  • Vláknina 3238.7 mg
  • Vitamín A 3238.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle spaříme, oloupeme a umeleme. Kandované třešně rozpůlíme.

  • 2

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do ní mléko, přidáme vejce, změklé máslo, třtinový cukr, mouku, prášek do pečiva, mleté mandle a rozpůlené třešně.

  • 3

    Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.

  • 4

    Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny bez třešní umícháme do hladkého těsta ručně v míse a teprve potom přidáme třešně.Pekárnu nastavíme na 50 minut pečení.

  • 5

    Pečení kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, potom už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.

  • 6

    Po upečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

Komentáře k receptu