Třešňové dortíky s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Třešně
  • 1 g Sůl
  • 50 g Cukr krupice
  • 100 g Cukr moučkový
  • 50 g Mandle mleté
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Smetana sladká 12%
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 316.7 mg
  • Draslík 180.8 mg
  • Vláknina 2490.8 mg
  • Vitamín A 2490.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 838.8 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme mleté mandle, mouku, krupicový cukr a sůl. V jiné míse vyšleháme vejce, žloutky a smetanu a postupně přilijeme k suché směsi a metlou šleháme, až vznikne hladké těstíčko.

  • 2

    Zapékací misky vytřeme máslem a vysypeme moučkovým cukrem (cca 50 g), na dno rozložíme vypeckované třešně. Zalijeme těstíčkem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Ještě teplé posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout. Podáváme s kopečkem šlehačky.

Komentáře k receptu