Třešně v zavařenině s černým pepřem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 56

Suroviny

  • 1250 g Třešně
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kg Cukr želírovací
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 77 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 35.1 mg
  • Vláknina 595.2 mg
  • Vitamín A 595.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 374.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté třešně vypeckujeme. Z celkového množství odvážíme 1 kg, z toho 1/2 kg rozmixujeme a 1/2 kg nadrobno nakrájíme. Smícháme rozmixované a pokrájené třešně s želírovacím cukrem ve velkém hrnci a 3 hodiny necháme v klidu. Rozmixujeme-li všechny třešně, můžeme zavařeninu ihned vařit.

  • 2

    Po 3 hodinách směs přivedeme k varu a vaříme 4 minuty na silném ohni. Rozdrcený černý pepř, použijeme mlýnek nebo hmoždíř, přidáme do skoro hotové zavařeniny a stáhneme z ohně. Ihned plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou.

Komentáře k receptu