Röster - třešně v zavařenině s balzamikovým octem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 35 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 42.9 mg
 - Vláknina 695.8 mg
 - Vitamín A 695.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 419.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vypeckované a omyté třešně vložíme do hrnce spolu s vodou a cukrem, přivedeme k varu, přidáme celou skořici, zakryjeme a dusíme asi 15 minut. Jakmile se třešně po 15 minutách rozpadají, odebereme z nich 1/3 a rozmixujeme je. Rozmixované třešně smícháme s udušenými třešněmi, ochutíme balzamikovým octem a rozdrceným černým pepřem a opět přivedeme k varu a poté hned plníme do sterilizovaných sklenic.