Třešně sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 107 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 486.7 mg
 - Vláknina 7333.3 mg
 - Vitamín A 7333.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5592 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme zralé, ale méně šťavnaté třešně. Omyjeme, necháme okapat a i s peckami rozprostřeme na lísky. Sušíme na slunečném místě při teplotě 30-40 °C po dobu cca 8 hodin. Vypeckované ovoce sušíme delší dobu při nižší teplotě. Jakmile z nich při zmáčknutí nevytéká šťáva, uložíme na suchém a chladné místě.