Sirup z čerstvých třešní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 25 g Kyselina citrónová
  • 2 l Třešně
  • 1.5 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 165 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 165 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 295 mg
  • Vláknina 4400 mg
  • Vitamín A 4400 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3355.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Třešně přebereme, otrháme stopky, omyjeme a vypeckujeme. Rozmačkáme a necháme cca 2 dny kvasit. Poté prolisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal.

  • 2

    Přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Rychle přivedeme k varu a za stálého míchání přidáme cukr. Jakmile se rozpustí, přisypeme kyselinu citronovou a po chvíli odstavíme. Pěnu vytvořenou na povrchu sebereme.

  • 3

    Sirup rozdělíme do lahví, důkladně uzavřeme a uložíme na temném a chladném místě.

Komentáře k receptu