Sirup z čerstvých třešní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
 - Sacharidy 165 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 16 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 165 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 295 mg
 - Vláknina 4400 mg
 - Vitamín A 4400 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3355.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Třešně přebereme, otrháme stopky, omyjeme a vypeckujeme. Rozmačkáme a necháme cca 2 dny kvasit. Poté prolisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal.
 - 
                                2
Přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Rychle přivedeme k varu a za stálého míchání přidáme cukr. Jakmile se rozpustí, přisypeme kyselinu citronovou a po chvíli odstavíme. Pěnu vytvořenou na povrchu sebereme.
 - 
                                3
Sirup rozdělíme do lahví, důkladně uzavřeme a uložíme na temném a chladném místě.