Jemná buchta s třešněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
 - Sacharidy 101 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 124 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 220.5 mg
 - Draslík 149.9 mg
 - Vláknina 1375 mg
 - Vitamín A 1375 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1048.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Třešně v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh, do kterého přimícháme lžičku krupicového cukru.
 - 
                                3
V míse smícháme mléko, krupicový cukr, špetku soli a žloutky. Pak přidáváme postupně mouku, až vznikne řidší těsto, do kterého nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
 - 
                                4
V žáruvzdorné formě nebo pekáči rozehřejeme máslo, nalijeme na něj těsto, posypeme třešněmi a kousky zbylého másla. Pečeme přibližně 45 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů.
 - 
                                5
Moučník podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem.