Nevařený višňový sirup

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 10 g Kyselina citrónová
  • 1 kg Višně
  • 1 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 745 kcal
  • Sacharidy 140 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 140 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 218.8 mg
  • Vláknina 4000 mg
  • Vitamín A 4000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé višně přebereme, očistíme, otrháme stopky, omyjeme a vypeckujeme. Rozmačkáme je, přidáme několik rozdrcených pecek, zasypeme cukrem a při pokojové teplotě necháme luhovat cca 1 týden. Mezitím každý den promícháme.

  • 2

    Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou a zvolna zahřejeme. Nevaříme! Přisypeme kyselinu citronovou, sirup rozdělíme do lahví a zavíčkujeme.

  • 3

    Uchováme v chladné a temné místnosti.

Komentáře k receptu