Avokádo s krevetovým salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 116 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 52.5 mg
 - Draslík 1146.6 mg
 - Vláknina 27650.5 mg
 - Vitamín A 27650.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.7 mg
 - Vitamín E 4.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krevety omyjeme a osušíme. Čekanku očistíme, odstraníme košťál, puk nakrájíme na nudličky. Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme a dužinu až na tenký okraj vydlabeme, nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Vydlabané půlky avokáda i kostičky dužiny pokapeme citronovou šťávou. Dužinu promícháme s krevetami, čekankou, oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotkou, řeřichou a olejem. Salát podle chuti osolíme, opepříme a naplníme do půlek avokáda.