Banánový sorbet s mangem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 643.6 mg
 - Vláknina 10138 mg
 - Vitamín A 10138 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Třtinový cukr vmícháme do čaje a rozpustíme. Banány oloupeme, nahrubo rozmačkáme a smícháme s čajem.
 - 
                                2
Limetku omyjeme, kůru nastrouháme, vymačkáme šťávu.
 - 
                                3
Šťávu a kůru smícháme s banánovou hmotou. Vše rozmixujeme na pyré a zjemníme pomerančovým likérem.
 - 
                                4
Sorbet naplníme do mísy, dáme na 8 hodiny zmrazit. Opakovaně promícháme dvěma vidličkami.
 - 
                                5
Mango oloupeme, dužinu okrájíme od pecky.
 - 
                                6
Mangovou dužinu nakrájíme na kostičky. Rum smícháme s pomerančovou šťávou a mango tím přelijeme. Marinujeme 30 minut.
 - 
                                7
Banánový sorbet podáváme s mangem marinovaným v rumu.