Pečené morkové kosti s fíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Fíky sušené
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 240 g Kosti hovězí morkové
  • 25 g Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 704 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 780 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 343.4 mg
  • Vláknina 9932.5 mg
  • Vitamín A 9932.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Široké morkové kosti nasekáme na silnější kolečka, fíky rozkrojíme a vydlabeme dužinu. Plech potřeme olivovým olejem, vyskládáme kosti, morek potřeme dužinou z fíků, posypeme solí, pepřem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme půl hodiny.

  • 2

    Kosti upravíme opatrně na talíře, aby nevypadl morek, doplníme lžící a podáváme.

Komentáře k receptu