Sezamky s datlemi a skořicí

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 300 g Sezamová semínka
  • 100 g Datle
  • 250 ml Med včelí
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 69 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 55.1 mg
  • Vláknina 960 mg
  • Vitamín A 960 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Datle nakrájíme na drobné kousky.

  • 2

    V hrnci smícháme datle, med, sezamová semínka i skořici a za stálého míchání vaříme až je hmota zlatavá.

  • 3

    Pak ji přeneseme na hlubší plech vyložený pečícím papírem, upěchujeme a necháme aspoň 5 hodin vychladit.

Komentáře k receptu