Dort mandlový s ananasem
Suroviny
- 250 g Cukr krupice
 - 150 g Mandle
 - 200 g Cukr moučkový
 - 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 500 g Kompot ananasový
 - 10 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 0.25 l Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Mandle
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 88 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 98.7 mg
 - Draslík 326.8 mg
 - Vláknina 7625.8 mg
 - Vitamín A 7625.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 6.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané mandle nastrouháme, za sucha smícháme s moukou.
 - 
                                2
Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr, zlehka vmícháme připravené mandle.
 - 
                                3
Z pečicího papíru vystřihneme 3 kruhy, složíme na plech, papír silně pomastíme máslem, naneseme těsto zhruba 3/4 cm vysoko. Upečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečené pláty položíme na vál pečicím papírem nahoru, po chvilce papíry sloupneme. Pláty necháme vychadnout, poté je spojíme krémem a ananasem, potřeme povrch, ozdobíme na kousky nakrájeným ananasem, loupanými mandlemi.
 - 
                                4
Příprava krému: žloutky s mlékem, moukou a lžící cukru svaříme za stálého míchání ve vodní lázni na hustý krém, necháme vychladnout za občasného míchání.
 - 
                                5
Máslo utřeme s cukrem, po lžících přidáme svařený krém. Řádně našleháme a přidáme na jemno nakrájený ananas.