Chňapal s pikantní ananasovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Zázvor mletý
  • 600 g Chňapal červený
  • 250 g Ananas
  • 50 g Med včelí
  • 10 g Tabasco
  • 100 ml Olej olivový
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 55.5 mg
  • Draslík 918.5 mg
  • Vláknina 5268.3 mg
  • Vitamín A 5268.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.7 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zázvor jemně nasekáme, cibulky i s kusem zelené části nakrájíme nahrubo, papriku na kostičky. Okapaný ananas nakrájíme na kousky.

  • 2

    Předehřejeme gril. Filety rozložíme na plech potřený olejem a vložíme přibližně 15 cm pod gril. Grilujeme 12-15 minut, vyzkoušíme vidličkou, zda se maso rozpadá.

  • 3

    V pánvičce rozehřejeme olej a minutu na něm osmahneme cibulky, papriku a zázvor. Přidáme ananas a med. Povaříme 3-4 minuty, zakápneme tabascem a ještě povaříme asi 1-2 minuty.

  • 4

    Filety rozložíme na talíře a doplníme omáčkou. Podáváme s rýží nebo pečivem.

Komentáře k receptu