Bábovka s exotickým ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Cukr moučkový
  • 15 g Droždí
  • 30 g Cukr krupice
  • 200 g Kompot ananasový
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Kumkvát
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 ml Rum bílý
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 75 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 122.4 mg
  • Draslík 379.4 mg
  • Vláknina 15710 mg
  • Vitamín A 15710 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, sůl, polovinu moučkového cukru, vejce, droždí a vlažné mléko smícháme v jemné těsto.

  • 2

    Přikryté utěrkou necháme 60 minut kynout na teplém místě.

  • 3

    Vykynuté těsto lehce promícháme a nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Opět necháme kynout, tentokrát 30 minut.

  • 4

    Poté pečeme při 200°C cca 25 minut.

  • 5

    Rum smícháme s cukrem a troškou vody, necháme svařit a zcela vystydnout.

  • 6

    Upečenou bábovku polijeme sirupem a necháme dobře vsáknout, nakonec ozdobíme ušlehanou oslazenou smetanou a kousky ovoce.

Komentáře k receptu