Čatní z ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Ananas
  • 50 g Hrozinky
  • 150 g Jablka
  • 400 g Cukr krupice
  • 120 g Hrušky
  • 150 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 špetka Zázvor celý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 230.9 mg
  • Vláknina 3383.5 mg
  • Vitamín A 3383.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovoce oloupeme a pokrájíme na 1 cm velké kousky.

  • 2

    Přesypeme do hrnce a necháme 15 minut dusit, občas zamícháme.

  • 3

    Přidáme zbytek surovin a uvedeme k varu.Vaříme 30 minut.

  • 4

    Před nalitím čatní do vyvařených sklenic necháme zcela vystydnout.

Komentáře k receptu