Ananasovo-vepřový špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 60 g
 - Sodík 566 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 128.2 mg
 - Draslík 550.9 mg
 - Vláknina 19.5 mg
 - Vitamín A 19.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso pokrájíme na kostičky o rozměrech 3 x 3 cm, osolíme, slaninu pokrájíme na plátky o síle 1 cm.
 - 
                                2
Ananas zbavíme slupky, nakrájíme na kolečka a tři z nich rozkrájíme na menší kousky.
 - 
                                3
Olej smícháme s tabascem, do vzniklé marinády vložíme pokrájené maso a 30 minut marinujeme.
 - 
                                4
Na špízovací jehly napichujeme střídavě maso, slaninu a ananas.
 - 
                                5
Grilujeme 9 minut nad rozžhaveným uhlím.