Rýžová pánev se zeleninou a ananasem
Suroviny
- 300 g Ananas
 - 250 g Zelí čínské
 - 400 g Rýže jasmínová
 - 100 g Shiitake houby
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Zázvor celý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Olej sezamový
 - 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 200 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 88 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 823.4 mg
 - Vláknina 22746.2 mg
 - Vitamín A 22746.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži si uvaříme den předem. Ananasovou dužinu nakrájíme na malé kostičky. Zelí očistíme, opláchneme a nakrájíme také na kostičky. Oloupanou cibuli rozpůlíme a pokrájíme na tenké nudličky. Česnek a zázvor najemno nasekáme. Houby očistíme, odřízneme třeně a větší kloboučky rozpůlíme.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme oba druhy oleje a osmahneme na něm cibuli a česnek. Přidáme ananas, zelí, houby, cukr a za stálého míchání cca 5 minut restujeme. Poté přilijeme vývar. Rýži promícháme a přidáme k zelenině. Na silném ohni ještě 3-4 minuty opékáme. Dochutíme pepřem, sójovou omáčkou, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.