Ananasové řezy se žloutkovým krémem
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
 - 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 10 g Mouka rýžová
 - 160 g Cukr moučkový
 - 50 g Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Ananasová šťáva
 - 0.5 kávová lžička Ananasová šťáva
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 0.125 l Smetana čerstvá ke šlehání
 - 0.25 l Smetana čerstvá ke šlehání
 - 0.25 kg Kompot ananasový
 - 1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 736 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 75 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 424.6 mg
 - Draslík 137.2 mg
 - Vláknina 3320 mg
 - Vitamín A 3320 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr smícháme s vejci a šleháme přibližně 25 - 30 minut, poté do těsta zlehka vmícháme šťávu z konzervovaného ananasu a mouku, promícháme.
 - 
                                2
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček, pečeme v rozehřáté troubě cca 20 - 30 minut. Hotový chlebíček vyklopíme, nakrájíme na plátky o síle přibližně 1 cm.
 - 
                                3
Vždy dva kousky spojíme k sobě žloutkovým krémem, povrch ozdobíme ušlehanou smetanou, kolečkem ananasu a naskládáme na mísu.
 - 
                                4
Krém připravíme tak, že rozmícháme smetanu, žloutky, rýžovou mouku, cukr a ananasovou šťávu, vše vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Krém necháme vychladnout, poté vmícháme lžíci ušlehané smetany.