Zapečený krupicový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 41 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 137.7 mg
 - Draslík 104.2 mg
 - Vláknina 1000 mg
 - Vitamín A 1000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 930.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko vlijeme do hrnce, vsypeme vanilkový cukr, povaříme, za stálého míchání přisypeme krupici. Poté vaříme tak dlouho, aby krupice zhoustla a následně stáhneme ze sporáku.
 - 
                                2
Do misky vložíme žloutky s cukrem, vyšleháme a vylijeme do uvařené krupice. Bílky vyšleháme, pomalu je přimícháme do vychladlé krupice.
 - 
                                3
Ananasový kompot scedíme, ananas nakrájíme na kostky, necháme odkapat.
 - 
                                4
Dortovou formu vymažeme máslem, posypeme hrubou moukou a vlijeme půlku připravené krupice, na ni naskládáme kousky ananasu. Poté opět zalijeme uvařenou krupicí. Formu dáme do předehřáté trouby, pečeme 20 minut. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, vylijeme na pečící se nákyp a vrátíme zpátky do trouby, kde necháme dopéct dalších 10 minut.
 - 
                                5
Upečený nákyp vytáhneme z trouby, po vychladnutí krájíme úhledné porce, naaranžujeme na talíře.