Těstovinový salát s ananasem a žampiony
Suroviny
- 250 g Těstoviny Tortellini
 - 150 g Hrášek
 - 200 g Kompot ananasový
 - 200 g Žampiony - sterilované
 - 150 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Šalotka
 - 0.5 ks Paprika červená
 - 0.5 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1.5 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
 - 3 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 872 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 446.3 mg
 - Vláknina 12892.2 mg
 - Vitamín A 12892.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.4 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tortellini uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody podle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Hrášek uvaříme dle návodu na obalu, též propláchneme studenou vodou, necháme okapat a dáme vychladnout.
 - 
                                2
Ananas i žampiony vyjmeme z konzervy, ananas nakrájíme na menší kousky, žampiony na plátky. Kukuřici slejeme, propláchneme a necháme okapat. Papriku opláchneme, rozkrojíme, zbavíme jádřince a pod tekoucí vodou zbavíme jadýrek. Použijeme polovinu červené a polovinu zelené papriky. Z papriky odkrojíme pár nudliček, které odložíme stranou. Zbytek papriky nakrájíme na kostičky. Oloupeme šalotku a nakrájíme ji na kolečka.
 - 
                                3
V míse smícháme všechny přísady. V misce smícháme ocet, olej, sůl a bylinky. Vše promícháme a zálivkou přelijeme salát, který dáme odležet.
 - 
                                4
Hotový salát upravíme na misky a podáváme zdobený proužky papriky a petrželkou.