Grilovaná vepřová panenka s ananasem
Suroviny
- 350 g Kompot ananasový
 - 650 g Vepřová panenka
 - 40 ml Olej olivový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 5 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 489 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 79.6 mg
 - Draslík 982.8 mg
 - Vláknina 1948.2 mg
 - Vitamín A 1948.2 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné maso nakrájíme na kostky, ananas slijeme (šťávu odložíme) a necháme okapat. V misce promícháme prolisovaný česnek se 100 ml odložené šťávy, přidáme sojovou omáčku, chilli a mletý zázvor. Jehly a rošt potřeme olejem. Citronovou omáčku připravíme smícháním citronové šťávy s drobně posekaným česnekem, hořčicí, olejem, solí a pepřem.
 - 
                                2
Kostky masa vložíme do česnekové směsi a pod fólií necháme v chladničce alespoň 3 hodiny marinovat. Poté napichujeme na jehly střídavě maso a ananas. Grilujeme na roštu zhruba 15 minut. Během grilování maso otáčíme a potíráme marinádou. Před podáváním špízy zakapeme citronovou omáčkou.