Grilovaná vepřová panenka s ananasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Kompot ananasový
  • 650 g Vepřová panenka
  • 40 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 489 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 79.6 mg
  • Draslík 982.8 mg
  • Vláknina 1948.2 mg
  • Vitamín A 1948.2 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso nakrájíme na kostky, ananas slijeme (šťávu odložíme) a necháme okapat. V misce promícháme prolisovaný česnek se 100 ml odložené šťávy, přidáme sojovou omáčku, chilli a mletý zázvor. Jehly a rošt potřeme olejem. Citronovou omáčku připravíme smícháním citronové šťávy s drobně posekaným česnekem, hořčicí, olejem, solí a pepřem.

  • 2

    Kostky masa vložíme do česnekové směsi a pod fólií necháme v chladničce alespoň 3 hodiny marinovat. Poté napichujeme na jehly střídavě maso a ananas. Grilujeme na roštu zhruba 15 minut. Během grilování maso otáčíme a potíráme marinádou. Před podáváním špízy zakapeme citronovou omáčkou.

Komentáře k receptu