Japonský sushi box
Suroviny
- 150 g Ananas
 - 75 g Makrela uzená
 - 7 g Pepř černý mletý
 - 100 g Fazolové lusky zelené
 - 100 g Rýže na sushi
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 kávová lžička Wasabi pasta
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Řasa Nori
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Majonéza
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 2568 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 56.3 mg
 - Draslík 1587.9 mg
 - Vláknina 26956.3 mg
 - Vitamín A 26956.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 136.1 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazolky povaříme 4 minuty v horké osolené vodě. Slijeme a ihned je schladíme v ledové vodě.
 - 
                                2
Rýži několikrát propláchneme. Zalijeme ji 200 ml vody a přivedeme k varu, poté přiklopíme a vaříme na nejnižším plameni 15-20 minut doměkka. Odstavíme a necháme přiklopené ještě 10 minut.
 - 
                                3
V octu rozpustíme cukr a špetku soli. Toto vmícháme do téměř studené vařené rýže.
 - 
                                4
Na rolovací podložku položíme nori. Dvě třetiny plochy této řasy pokryjeme rýží – lépe se to dělá namočenýma rukama. Celou plochu rýže opepříme. Uprostřed rýže uděláme čárku z wasabi. Vedle této čáry naskládáme na proužky nakrájenou papriku.
 - 
                                5
V míse smícháme rozdrcenou makrelu, majonézu a nasekéané jarní cibulky. Rozprostřeme to vedle papriky. Zarolujeme.
 - 
                                6
Část řasy nori, která na sobě nemá rýži navlhčíme a přilepíme na roli.
 - 
                                7
Nakrájíme na kousky tlusté asi 3 cm. Podáváme s fazolkami a nakrájeným ananasem.