Japonský sushi box

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 150 g Ananas
  • 75 g Makrela uzená
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Rýže na sushi
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Wasabi pasta
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Řasa Nori
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 791 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 2568 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 56.3 mg
  • Draslík 1587.9 mg
  • Vláknina 26956.3 mg
  • Vitamín A 26956.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 136.1 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky povaříme 4 minuty v horké osolené vodě. Slijeme a ihned je schladíme v ledové vodě.

  • 2

    Rýži několikrát propláchneme. Zalijeme ji 200 ml vody a přivedeme k varu, poté přiklopíme a vaříme na nejnižším plameni 15-20 minut doměkka. Odstavíme a necháme přiklopené ještě 10 minut.

  • 3

    V octu rozpustíme cukr a špetku soli. Toto vmícháme do téměř studené vařené rýže.

  • 4

    Na rolovací podložku položíme nori. Dvě třetiny plochy této řasy pokryjeme rýží – lépe se to dělá namočenýma rukama. Celou plochu rýže opepříme. Uprostřed rýže uděláme čárku z wasabi. Vedle této čáry naskládáme na proužky nakrájenou papriku.

  • 5

    V míse smícháme rozdrcenou makrelu, majonézu a nasekéané jarní cibulky. Rozprostřeme to vedle papriky. Zarolujeme.

  • 6

    Část řasy nori, která na sobě nemá rýži navlhčíme a přilepíme na roli.

  • 7

    Nakrájíme na kousky tlusté asi 3 cm. Podáváme s fazolkami a nakrájeným ananasem.

Komentáře k receptu