Ananas s marinovanými sardinkami a fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Ananas
  • 300 g Sardinka obecná
  • 250 g Fenykl obecný
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1282.5 mg
  • Vláknina 52103 mg
  • Vitamín A 52103 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardinky pokapeme šťávou vylisovanou z citronu, ochutíme solí a zakryté necháme cca 40min marinovat. Poté vyjmeme z marinády a necháme okapat.

  • 2

    Fenykl nakrájíme na velmi tenké plátky a vložíme do ledové vody.

  • 3

    Ananas nakrájíme na plátky a ty pak na trojúhelníky. Na rozpálené nepřilnavé pánvi po všech stranách orestujeme.

  • 4

    Fenykl slijeme, ochutíme olejem a solí, smícháme s ananasem, sardinkami a podáváme.

Komentáře k receptu