Avokádový krém v loďkách z paprik

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Limetka
  • 2 ks Avokádo
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 937.2 mg
  • Vláknina 19967.8 mg
  • Vitamín A 19967.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 123.5 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajče spaříme, ihned zchladíme ve studené vodě, oloupeme. Poté ho rozpůlíme, šťávu a semena vyjmeme lžičkou, dužinu nakrájíme na kostičky, trochu dáme stranou po pozdější použití. Pálivou papriku očistíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na malé kousky, několik kousků dáme opět stranou. Citrón očistíme kartáčkem, kůru nastrouháme, šťávu vymačkáme a přecedíme.

  • 2

    Omytá avokáda osušíme, podélně rozkrojíme až k pecce, kterou vyjmeme. Dužinu vydlabeme lžící, ihned pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Dužinu společně s rajčetem, paprikou a jarními cibulkami rozmixujeme. Do krému vmícháme citronovou kůru, opepříme, osolíme.

  • 3

    Zelenou a červenou papriku očistíme, zbavíme zrníček, rozčtvrtíme. Čtvrtky naplníme připraveným krémem, ozdobíme nasekanou pažitkou a kousky pálivé papriky. Uložíme na chvíli do chladu, před servírováním ozdobíme rajčetem s petrželkou. Podáváme s pečivem nebo kukuřičnými lupínky.

Komentáře k receptu