Kanárský salát s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Tuňák v oleji
  • 100 g Olivy zelené
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 1 ks Salát římský
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 479 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 792.4 mg
  • Vláknina 14377.8 mg
  • Vitamín A 14377.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.8 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Římský salát propláchneme, osušíme, listy nakrájíme na proužky a rozložíme na salátovou mísu.

  • 2

    Rajčata omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na silnější kolečka. Oloupanou cibuli rozkrojíme na plátky a rozdělíme na kroužky. Avokádo oloupeme, podélně rozpůlíme, odstraníme pecku a dužinu podélně nakrájíme. Tuňáka necháme okapat a rozdrobíme na malé kousky. Vše rozložíme na salátové listy a ozdobíme olivami.

  • 3

    Na zálivku smícháme ocet, sůl, pepř a olivový olej. Připravený salát pokapeme dresinkem a podáváme. Jako přílohu použijeme např. čerstvou žemli.

Komentáře k receptu