Avokádový tartar s grilovanými krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sezam - semena
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 40 g Kopr čerstvý
  • 10 ml Balsamico ocet
  • 40 ml Olej sezamový
  • 30 ml Limetková šťáva
  • 6 ks Avokádo
  • 1 ks Limetka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 454 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 1589.3 mg
  • Vláknina 43175 mg
  • Vitamín A 43175 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.2 mg
  • Vitamín E 6.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na malinké kousky. Vložíme do misky, zakapeme limetkovou šťávou proti zhnědnutí a smícháme se sezamovými semínky. Osolíme, opepříme podle chuti, zakapeme balsamikovým octem.

  • 2

    Krevety namočíme do sezamového oleje a ogrilujeme 10 minut za průběžného otáčení, hotové osolíme, opepříme a posypeme nasekaným koprem.

  • 3

    Malou kulatou formu (nebo možno použít i misku) vytřeme zbylým sezamovým olejem a naplníme avokádovou směsí a upěchujeme. Vyklopíme na střed talíře a poklademe grilovanými krevetami. Každou porci ozdobíme měsíčkem limetky.

Komentáře k receptu