Rybí knedlíčková polévka
Suroviny
- 250 g Filé z aljašské tresky
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 2 ks Šalotka
- 2 ks Avokádo
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 0.75 l Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1094 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 127.8 mg
- Draslík 1064.3 mg
- Vláknina 17126.2 mg
- Vitamín A 17126.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.9 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupeme a nasekáme šalotku. V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm šalotku. 
- 
                                2Oloupeme, podélně rozpůlíme avokádo a zbavíme ho jádra. Z dužiny umixujeme pyré a promícháme s citronovou šťávou. Avokádové pyré přidáme se zeleninovým vývarem k šalotce a povaříme 30 minut. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek. 
- 
                                3Rozsekáme rybu a promícháme se žloutkem a smetanou. V hrnci necháme dostatečné množství osolené vody a z rybí hmoty vytváříme knedlíčky, které vaříme ve vodě 6 minut. 
- 
                                4Omyjeme kopr a nasekáme ho najemno. 
- 
                                5Do misek nalijeme polévku, rozdělíme do nich knedlíčky a posypeme koprem. 
- 
                                6Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        