Broskvové pyré s kiwi omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cukr moučkový
  • 450 g Broskve
  • 250 g Smetana 12% (konzumní)
  • 25 g Med včelí
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Kiwi
  • 3 plátek Želatina
  • 4 cl Likér broskvový
  • 2 cl Sirup Monin - mátový
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 302.7 mg
  • Draslík 440.6 mg
  • Vláknina 7050.1 mg
  • Vitamín A 7050.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.2 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slijeme broskve a šťávu zachytíme. Broskve s trochou šťávy rozmixujeme. Ušleháme žloutky a práškový cukr do pěny. Želatinu namočíme do studené vody. Odměříme 250 ml broskvové šťávy a zahřejeme. Přidáme dobře vymačkanou želatinu a rozmícháme. Vmícháme žloutkový krém. Ušleháme pevnou šlehačku, přidáme ji do vychlazeného pyré. Ochutíme broskvovým likérem a uložíme do chladu. Oloupeme a rozmixujeme kiwi. Promícháme je s medem, citronovou šťávou a mátovým sirupem. Z vychlazeného krému vykrájíme noky, upravíme je na talířky a přelijeme omáčkou. Ozdobíme lístky čerstvé máty.

  • 2

Komentáře k receptu