Koláč s mangem a datlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 75 g Datle
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 100 g Mandle mleté
  • 50 g Mandle plátky
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mango
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Marmeláda meruňková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 91.6 mg
  • Draslík 261.1 mg
  • Vláknina 5642.6 mg
  • Vitamín A 5642.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mango oloupeme a dužinu odřízneme od pecky, nadrobno nakrájíme. Omyté datle vypeckujeme, pokrájíme na nudličky a smícháme s mangem.

  • 2

    Máslo ušleháme do pěny s cukrem, citronovou šťávou a kůrou. Postupně vmícháme vejce. Nakonec přimícháme mouku s práškem do pečiva, po částech vmícháme i mleté mandle.

  • 3

    Těsto nalijeme do máslem vymazané formy 28 x 20 cm. Povrch poklademe mangem, datlemi a posypeme plátky mandlí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut, vyjmeme a ještě horký koláč potřeme meruňkovou marmeládou.

Komentáře k receptu