Kysané zelí s mangem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí kysané
  • 200 g Salát Polníček
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Mango
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 723 mg
  • Vláknina 10397.2 mg
  • Vitamín A 10397.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.2 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné šalotky na jemno nakrájíme, jablka rozpůlíme a odstraníme jádřinec.

  • 2

    Kysané zelí pomačkáme vidličkou, do šťávy vmícháme med, olej, jablka, osolíme a opepříme. Do zelí přidáme nakrájenou šalotku a zalijeme připraveným dresinkem.

  • 3

    Oloupané mango rozkrájíme na kostičky a spolu s omytým salátem upravíme na talíř. Přidáme zelí a podáváme.

Komentáře k receptu