Kachna s mangem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
  • 2 ks Mango
  • 2 ks Kachní prsa
  • 1 ks Pórek
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 357 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 57.8 mg
  • Draslík 538.3 mg
  • Vláknina 6948 mg
  • Vitamín A 6948 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.4 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané mango odřízneme od pecky a dužninu nakrájíme na proužky. Polovinu manga rozmixujeme s kuřecím vývarem.

  • 2

    Z masa odstraníme kůži, potřeme prolisovaným česnekem a nastrouhaným zázvorem. Rostlinný olej rozehřejeme ve woku, přidáme maso a za častého obracení opékáme do zlatova. Maso přeneseme na mísu a olej ve woku ponecháme. Maso vložíme na rošt nad pekáč a upečeme v předehřáté troubě na 220°C. Pečeme zhruba 20 minut.

  • 3

    Kuřecí vývar s mangem vložíme do hrnce, vmícháme vinný ocet a sójovou omáčku. Přivedeme k varu, svaříme na polovinu množství.

  • 4

    Ve woku rozehřejeme olej, přidáme pórek nakrájený na kolečka, zbývající kousky manga a za stálého obracení opékáme přibližně minutu. Mango s pórkem přeneseme děrovanou naběračkou na servírovací mísu a udržujeme teplé.

  • 5

    Upečená kachní prsa nakrájíme na plátky, rozložíme na mísu s mangem a pórkem, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkami petrželky a servírujeme.

Komentáře k receptu