Pečená kuřecí stehna s mangovou salsou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 364 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 104.5 mg
 - Draslík 505.4 mg
 - Vláknina 4192.5 mg
 - Vitamín A 4192.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.7 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kuřecích stehen uděláme tři či čtyři zářezy a rozložíme na pekáč. V míse smícháme mangové čatní, hořčici, olej, mletou papriku, kurkumu, rozdrcený česnek a sůl. Vzniklou pastou potřeme kuřecí stehna ze všech stran a necháme je 30 minut odležet, aby pasta pronikla do masa.
 - 
                                2
Do předehřáté trouby dáme péct kuřecí stehna a pečeme je 40 minut. Během pečení stehna potíráme pastou a poléváme vypečenou šťávou. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda jsou stehna dobře propečená – šťáva z masa v místě vpichu musí být čirá.
 - 
                                3
Mezitím z manga, rajčete, cibule a koriandru připravíme důkladným rozmícháním v míse salsu. Uložíme ji do ledničky.
 - 
                                4
Stehna upravíme na mísu a podáváme horká nebo studená s mangovou salsou.