Karibské kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 205 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 207.5 mg
 - Draslík 751.4 mg
 - Vláknina 8940 mg
 - Vitamín A 8940 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.2 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí stehna několikrát nařízneme ostrým nožem a dáme je do velké mísy. Limety důkladně omyjeme, ostrouháme z nich kůru a vymačkáme šťávu. Kuřecí stehna poprášíme kajenským pepřem a pokapeme limetovou šťávou. Mísu přikryjeme a odložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny, lépe však přes noc.
 - 
                                2
Manga oloupeme, odstraníme z nich pecku a dužninu nakrájíme na plátky.
 - 
                                3
Kuřecí stehna vyjmeme i z marinády, marinádu odložíme k dalšímu použití. Na velké pánvi s vysokým okrajem rozehřejeme olej a prudce opečeme kuřecí stehna. Pravidelně je obracíme, aby se dobře propekla. Vmícháme odloženou marinádu, kůru z limet, plátky manga a tmavý třtinový cukr.
 - 
                                4
Pánev přikryjeme pokličkou a pokrm za občasného zamíchání mírně dusíme zhruba 15 minut. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda jsou stehna dostatečně podušená — šťáva vytékající z místa vpichu musí být čirá. Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme hoblinkami kokosu (není nutné), ozdobíme klínky limety a petrželkou a podáváme.