Karibské kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Kuřecí stehna
  • 5 g Pepř cayenský
  • 50 g Cukr třtinový
  • 10 g Petržel - nať
  • 20 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 10 ml Olej olivový
  • 2 ks Limetka
  • 2 ks Mango
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 653 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 207.5 mg
  • Draslík 751.4 mg
  • Vláknina 8940 mg
  • Vitamín A 8940 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.2 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna několikrát nařízneme ostrým nožem a dáme je do velké mísy. Limety důkladně omyjeme, ostrouháme z nich kůru a vymačkáme šťávu. Kuřecí stehna poprášíme kajenským pepřem a pokapeme limetovou šťávou. Mísu přikryjeme a odložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny, lépe však přes noc.

  • 2

    Manga oloupeme, odstraníme z nich pecku a dužninu nakrájíme na plátky.

  • 3

    Kuřecí stehna vyjmeme i z marinády, marinádu odložíme k dalšímu použití. Na velké pánvi s vysokým okrajem rozehřejeme olej a prudce opečeme kuřecí stehna. Pravidelně je obracíme, aby se dobře propekla. Vmícháme odloženou marinádu, kůru z limet, plátky manga a tmavý třtinový cukr.

  • 4

    Pánev přikryjeme pokličkou a pokrm za občasného zamíchání mírně dusíme zhruba 15 minut. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda jsou stehna dostatečně podušená — šťáva vytékající z místa vpichu musí být čirá. Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme hoblinkami kokosu (není nutné), ozdobíme klínky limety a petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu