Listový salát s křepelkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 667 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 152.3 mg
 - Draslík 925.7 mg
 - Vláknina 5347.5 mg
 - Vitamín A 5347.5 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.3 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Křepelčí prsíčka omyjeme, osušíme a potřeme solí a pepřem. Dvě lžíce oleje smícháme s 1 lžící octa. Maso pokapeme směsí a necháme 15 minut marinovat.
 - 
                                2
Listové saláty nadrobno natrháme a upravíme na 4 talíře. Cherry rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Sójové výhonky opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Mango nakrájíme na dílky. Kerblík omyjeme, otřepáním osušíme a lístky otrháme. Mango, rajčátka, výhonky a kerblík rozdělíme na salát.
 - 
                                3
Na pánvi rozehřejeme máslo a maso smažíme 2-3 minuty z každé strany, pak je vyjmeme.
 - 
                                4
Zbývající olej rozmícháme s vývarem a 2 lžícemi octa. Osolíme, opepříme, promícháme a dresinkem ochutíme salát. Maso nakrájíme na plátky a rozložíme na salát.