Mangový salát s rýží
Suroviny
- 200 g Rýže Basmati
 - 150 g Hrachové lusky
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 ks Mango
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Limetka
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Chilli omáčka
 - 2 polévková lžíce Olej sezamový
 - 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 162 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 203 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 300.7 mg
 - Vláknina 7795.5 mg
 - Vitamín A 7795.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži uvaříme podle návodu a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Cukrové lusky umyjeme, rozpůlíme a blanšírujeme v osolené vroucí vodě asi 4 minuty. Poté je vyjmeme a zchladíme.
 - 
                                3
Jarní cibulky nakrájíme na tenké kroužky.
 - 
                                4
Oloupeme mango, oddělíme dužninu od pecky a nakrájíme na kostky. Limetku důkladně omyjeme, nastrouháme z ní kůru a vymačkáme šťávu. Šťávu smícháme se sezamovým olejem, sójovou omáčkou, chilli omáčkou, česnekem a zázvorem. Vznikne nám dresink na salát.
 - 
                                5
Promícháme rýži, mango, lusky a připravený dresink. Necháme chvilku odležet. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.