Mango s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 105 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 184.9 mg
 - Vláknina 4520 mg
 - Vitamín A 4520 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lepkavou rýži dáme do cedníku a proplachujeme, dokud nebude voda čirá. Poté ji nasypeme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc nasáknout. Následně scedíme.
 - 
                                2
Bambusovou ošatku vyložíme plátýnkem, nasypeme rýži a napařujeme nad hrncem s mírně vroucí vodou cca 40 minut. Poté rýži odstavíme a dáme do větší mísy.
 - 
                                3
Uschováme 4 lžíce kokosového mléka, zbytek dáme do hrnce se třtinovým cukrem a solí. Vaříme 8 minut, než se polovina vyvaří. Směs s kokosovým mlékem nalijeme na rýži, promícháme. Necháme odstát 15 minut.
 - 
                                4
Rýži napěchujeme do různě tvarovaných formiček a vyklopíme na talířky. Uschovaným kokosovým mlékem přelijeme rýži a posypeme ji sezamovými semeny.
 - 
                                5
Nakrájené mango dáme na talířky, podáváme s nákypy.